+359 882 424 976 info@zemedelec1874.eu

ПРАВИЛНИЦИ

нч Земеделец 1874г.

Правилник за ползване на библиотеката

ПРАВИЛАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИБЛИОТЕКАТА НЕ СА МНОГО И НЕ СА ТРУДНИ. ТРЯБВА ПРОСТО ДА СЕ СПАЗВАТ.

ЕТО ВЪПРОСИТЕ, КОИТО ЧЕСТО НИ ЗАДАВАТЕ ОТНОСНО РЕДА В БИБЛИОТЕКАТА:

1. КОЙ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА? – ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ЖЕЛАНИЕ И ОБИЧА ДА ЧЕТЕ. ЗАПИСВАНЕТО Е С ЛИЧНА КАРТА НА ЧИТАТЕЛЯ ,А ЗА ДЕЦАТА С ЛИЧНА КАРТА НА ЕДИН ОТ РОДИТЕЛИТЕ.

2. КОЛКО СЕ ЗАПЛАЩА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БИБЛИОТЕКАТА? – ВСЕКИ ЧИТАТЕЛ ЗАПЛАЩА ЕДНОКРАТНО ЗА ГОДИНАТА ЧЛЕНСКИ ВНОС ОТ 5 ЛВ., С КОЯТО СУМА МОЖЕ ДА ПОЛЗВА ЕЖЕДНЕВНО ИНТЕРНЕТ В ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР КЪМ ЧИТАЛИЩЕТО. СУМАТА СЕ ОДОБРЯВА НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ЧИТАЛИЩЕТО ВСЯКА ГОДИНА.

3. КОЛКО КНИГИ НАВЕДНЪЖ МОГАТ ДА СЕ ВЗЕМАТ ЗА ВКЪЩИ? – НАЙ-МНОГО 3 КНИГИ.

4. А КОЛКО ВРЕМЕ МОГАТ ДА СЕ ЧЕТАТ ТЕЗИ КНИГИ? – ДАЛИ ЩЕ БЪДАТ 3 ИЛИ 1, ЗАЕТИТЕ КНИГИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ НАЙ-МНОГО СЛЕД 20 ДНИ.

5. КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА НЕ СМЕ УСПЕЛИ ДА ПРОЧЕТЕМ КНИГИТЕ В ОПРЕДЕЛЕНИЯ СРОК? – ТОГАВА ТОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ УДЪЛЖЕН, НО САМО СЪС ЗНАНИЕТО И РАЗРЕШЕНИЕТО НА БИБЛИОТЕКАРЯ.

6. ВСИЧКО ЛИ, КОЕТО ПРЕДЛАГА БИБЛИОТЕКАТА МОЖЕ ДА ЗАЕМЕМ ЗА ВКЪЩИ? – КНИГИТЕ, ВЕСТНИЦИТЕ И СПИСАНИЯТА ОТ ЧИТАЛНЯТА И СПРАВОЧНИЯТ ОТДЕЛ, НЕ СЕ ВЗЕМАТ ЗА В КЪЩИ, А СЕ ПОЛЗВАТ САМО НА МЯСТО.

7. ЗАЩО НЯКОИ КНИГИ НЕ ИЗГЛЕЖДАТ ДОБРЕ – ЗАМЪРСЕНИ, НАДРАСКАНИ ? – ТОВА Е ТАКА, ЗАЩОТО КНИГИТЕ ТУК СЕ ПОЛЗВАТ ОТ МНОГО ЧИТАТЕЛИ И НЯКОИ ОТ ТЯХ НЕ СА СПАЗИЛИ ЕДНО ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРАВИЛА – ДА ПАЗЯТ КНИГИТЕ ЧИСТИ, ДА НЕ ДРАСКАТ ПО ТЯХ, ДА НЕ ПОДЧЕРТАВАТ, ИЗРЯЗВАТ, ИЛИ ПРЕГЪВАТ СТРАНИЦИТЕ. ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ПРАВИЛО И НИКОГА НЕ ГО НАРУШАВАЙТЕ!

8. МОГА ЛИ ДА ДАМ КНИГА ОТ БИБЛИОТЕКАТА НА МОЯТА ПРИЯТЕЛКА ИЛИ ПРИЯТЕЛ ДА Я ПРОЧЕТЕ? – ЗА КНИГИТЕ ОТ БИБЛИОТЕКАТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ТОЗИ, КОЙТО ГИ Е ВЗЕЛ И НА КОГОТО СА ЗАПИСАНИ. ЗАТОВА, НЕ ПРЕОТСТЪПВАЙТЕ ВЕЧЕ ЗАЕТИТЕ ОТ ВАС КНИГИ . НЕКА ,ТОЗИ КОЙТО ИСКА ДА ЧЕТЕ ДА ЗАПОВЯДА ПРИ НАС

9. КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО СМЕ ЗАГУБИЛИ КНИГА ОТ БИБЛИОТЕКАТА? – ЧИТАТЕЛИ, СКЪСАЛИ ИЛИ ИЗГУБИЛИ КНИГИ ТРЯБВА ДА СЪОБЩЯТ ТОВА НА БИБЛИОТЕКАРЯ И ДА ЗАКУПЯТ СЪЩАТА ИЛИ СХОДНА ПО СЪДЪРЖАНИЕ И СТОЙНОСТ КНИГА. СИЛНО СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧВА ПРИ ВАС.

Стани партнор

Подай ръка на българското читалище!